Skip to content

Natural Fit och Corona/Covid-19

Vi har alla påverkats mer eller mindre av den senaste tidens utbrott och smittskyddsinstruktioner.

Vi på Natural Fit, precis som de flesta andra, har självklart också påverkats, och vi följer såväl regeringens som Folkhälsomyndighetens råd, tillsammans med våra egna kunskaper om träning, hälsa och sjukdom.

Verksamheten rullar på som vanligt och våra PT-sessioner hålls alltid med endast två (eller tre) individer i lokalen, och vi rekommendera aldrig någon att träna om man känner sig sjuk eller inte mår bra, oavsett pandemi eller bara vanlig torsdag.

Under onsdagen kom dessutom Folkhälsomyndigheten ut med rekommendationer angående träning och smittspridning. Dessa råd bekräftade till stor del det förhållningssätt som vi redan har.

Men framförallt uppmuntrar Folkhälsomyndigheten till att man ska fortsätta träna, då träning gör oss piggare, stärker immunförsvaret och fungerar som en ventil i en annars jobbig tid.

Det som vi framförallt har ändrat på de senaste veckorna är att vi i möjligaste mån försöker undvika närkontakt med våra klienter, utan vi håller oss på 1-2 meters avstånd. Vi har alltid tillgång till handdesinfektionsmedel och rengör våra träningsredskap regelbundet. Du kan med andra ord känna dig trygg när du tränar på Natural Fit.

Gruppträning utomhus

I och med att våren börjar göra sitt antågande startar vi också upp en del träningsgrupper utomhus. Vi har hela vintern tränat ute med Natural Cross och inom kort kör vi även igång Toughest Träning. Båda dessa aktiviteter sker utomhus. Folkhälsomyndigheten skriver så här om träning utomhus:

Fysisk aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk

Därför känner vi oss trygga med att erbjuda dig säker och rolig träning som ger resultat, så länge du bara är fullt frisk!

Varmt välkommen på något av våra träningspass eller boka en PT-timme.

Vill du läsa Folkhälsomyndighetens rekommendationer i sin helhet hittar du dem här.

samt här: Träna gärna men gör det säkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *