Skip to content

Umara kosttillskott

Jag har valt att vara återförsäljare för Umaras produkter av framförallt energitillskott, men de levererar även en del övriga kosttillskott. Anledningen till att jag valt just Umara är egentligen rätt enkel. De levererar produkter utvecklade i Sverige och ser hela tiden till att deras produkter bygger på den senaste forskningen och vetenskapliga resultaten. Varje ingrediens i produkterna är väldokumenterad och företaget är väldigt noga med att redovisa vilka studier som ligger till grund för deras val av ingredienser. Jag har dessutom testat deras produkter själv och trivs bra med dem, därför vill jag också ge dig chansen att uppleva samma fördelar som jag får av dessa tillskott. Det är alltså inga kryptiska ingredienser utan allt är väl undersökt. Att de dessutom är officiella leverantörer till bland annat Svenska Friidrottslandslaget tycker jag ger extra stöd till min övertygelse att det här är bra produkter.

Vår butik med Umaraprodukter är öppen när gymmet är bemannat, vilket oftast är från 8.30 på morgonen till sen eftermiddag och kväll. Men vill du vara säker på att vi är på plats så skicka gärna ett mail eller sms för att stämma av. Butiken bygger på självbetjäning och Swish då vi kan vara upptagna med PT- eller massagekunder. Vi tror att våra kunder gör rätt för sig, men har ändå valt att ha kamerabevakning av butiken för att hålla stölder borta och därmed priserna nere. Vi hoppas att du accepterar detta.

För att handla är det bara att komma in. Produkterna står uppställda i gymmet. Välj vad du behöver, räkna ihop hur mycket du handlat för och Swisha beloppet till 123 504 79 80. Skriv Umara i ämnesraden.

Jobbar vi med kunder för stunden (stängda dörrar till tränings- och massagelokalen behöver du inte knacka på utan sköter dig själv.

Har du frågor om produkterna eller om något är slut är det enklast att maila oss på info@naturalfit.se, vi svarar så fort vi hinner, i princip alltid samma dag.

www.umarasports.com finns också all information (och lite till) som är värt att veta om produkterna. Vi håller alltid samma priser som Umaras egen webshop, men du slipper frakten och får produkterna direkt.

De populäraste produkterna med lite förklaring till varför du bör använda dem följer här:

U Sport 2:1

U Sport är en sportdryck baserad på 2 delar snabba flerkedjade kolhydrater i form av maltodextrin, samt en del långsammare kolhydrat i form av fruktos. Tillsammans hjälper de varandra och tas upp på olika sätt så att ditt energiintag blir högre med lägre risk för magproblem.

I U Sport finns även en balanserad mängd elektrolyter (natrium, kalium, kalcium, magnesium) med hög biotillgänglighet för att kompensera svettförsluster samt en avvägd mängd BCAA (grenade aminsoyror) för att hjälpa till att hålla mental trötthet borta.

U Sport 2:1 är det bästa valet som sportdryck för aktiviteter upp till cirka 2,5 timmar och bör intas med cirka 60-90 gram kolhydrater/timmer.

Läs mer om Vetenskapen bakom U Sport


U Sport 1:0,8

Det senaste tillskottet i Umara-familjen är 3:e generationens sportdryck – U Sport 1:0,8 i de fräscha smakerna Citron, Apelsin och Fläder.

Den specifika kombinationen av 1 del snabba flerkedjade kolhydrater i form av maltodextrin, samt 0,8 delar långsammare kolhydrat i form av fruktos har i både forskningen men även i verkliga livet visat sig vara utomordentligt bra för att kunna få i sig mycket energi utan att magen bråkar.

Rekommendationen är att du intar cirka 90 gram kolhydrater med U Sport 1:0,8 per timme.

Risken att vägga/bonka har aldrig varit lägre. Läs mer om U Sport 1:0,8 här.

U Loader

U Loader är en kolhydratsuppladdningsdryck för dig som inte vill chansa på att tanken är full inför start. Förutom en blandning av maltodextrin och fruktos för att både levern (fruktos) och musklerna (maltodextrin) ska bli fyllda med kolhydrater innehåller och U Loader dessutom Kreatin Monohydrat som har visas sig påskynda inlagringen av kolhydrater med upp till 80%. Läs mer om U Loader här.

U Intend

U Intend skapades för att ge din kropp dess fulla potential och kunna prestera på topp vid varje träningstillfälle. Helt dopingfri med innehåll av 5 kraftfulla ingredienser –  Koffein, Citrullin Malat, Beta-Alanin, BCAA & Tyrosin. En dryck du tar inför tuffa träningspass eller blandar ut i U Sport för att få en koffeinhaltig sportdryck. Du har full möjlighet att individanpassa ditt nutritionsupplägg här.

Ett riktigt raketbränsle när du verkligen vill prestera.

Läs mer om Vetenskapen bakom U Intend

U Bar

U Bar är en energibar anpassad för uthållighetsidrott i både varmt och kallt klimat. Med en bas av havregryn ger den dig en jämn energinivå över längre tid. Vi har 2 gram MCT-fett (kokosolja) i baren för att hjälpa till med energitillförseln utan att påverka magen negativt. MCT-fettet gör också att baren blir mjukare i konsistensen och därmed blir lättare att konsumera när pulsen är hög.

Det finns ingen choklad/yoghurtdragering över den, vilket gör att den inte kladdar. Smaksatt med bär, frukter och kakao och finns i 5 smaker varav Natural Fit lagerför våra egna favoriter  – Mintchoklad, Äpple/kanel samt Kokos.

Varje bar innehåller 25 g kolhydrater och 5 g protein.

U Gel

U Gel är Umaras egenkomponerade energigel. Med en komposition av 50/50 mellan energi och vätska så är den lättflytande och ger 20-30g kolhydrater + elektrolyter, med samma magvänliga kolhydratkomposition med antingen 2:1 eller 1:0,8 som U Sport har.

Finns i smakerna Citron, Hallon, Cola (20 g och 2:1 blandning) samt och Svarta vinbär, Cola och Fläder (30g och 1:0,8 blandning). 

Smakerna Cola och Svarta vinbär har 30 mg koffein i sig vilket är en anpassad koffeinmängd för att upprätthålla nivåerna i kroppen vid ett intag på 1-2 koffeinrika gel per timme.

U Koffein

Koffein är efter kolhydrater troligen det mest effektiva kosttillskottet du kan ta som idrottare. Studier har visat att du kan prestera 1,3% procent lägre tid på en olympisk triathlon bara med ett tillskott av koffein innan start. Det motsvarar runt 2 minuter!  U Koffein säljs i smidiga förpackningar om 100 st 50 mg tabletter. Rekommenderad dos är mellan 2-6 mg/kilo kroppsvikt cirka 30-60 minuter innan start.

U Salty

U Salty innehåller samtliga av de 4 salter / elektrolyter du förlorar via svett. Alla fyra är elektrolyter med hög biotillgänglighet och således hög verkningsgrad. T.ex har vi inte magnesiumoxid med låg biotillgänglighet (tas upp dåligt i tarmen), utan istället valt magnesiumcitrat som absorberas bättre. Salttabletter rekommenderas för dig som ska idrotta under flera timmar och förväntas förlora en del salter via svettning.

U Recover

U Recover är återhämtningsdrycken för dig som vill skynda på återhämtningen så du känner dig piggare till nästa pass. Utöver protein och kolhydrater som de flesta återhämtningsdrycker innehåller innehåller U Recover även Glutamin som i forskning, tillsammans med kolhydrater och protein direkt efter träningen, har visat sig minska risken för förkylning/infektioner hos idrottare genom att stärka immunförsvaret som är nedsatt de kommande timmarna efter träning. U Recover är alltså noggrant sammansatt för att ge dig fördelarna av att snabbt återställa kroppen efter träning och därmed kunna få in mer kvalitativ träning, eller bara inte känna dig lika sliten dagen efter.

U Omega-3

U Omega-3 är Omega3-kapslar från vitlistad fisk fångad i de kalla vattnen utanför Norges kust.

Omega3-fettsyrorna EPA och DHA bör vara en naturlig del av en sund och varierad kost. Äter du inte fisk varje vecka så är ett tillskott av Omega3 ett smidigt sätt att säkerställa en bra fettsyrabalans. 3 gram Omega3 om dagen har i studier visat sig sänka viskositeten på blodet något vilket gör att det flyter fram lite lättare, något som kan vara värdefullt för en uthållighetsidrottare.

U Vitamin-D

U Vitamin-D innehåller 2500 internationella enheter (IE) av D-Vitamin (Kolekalciferol) per tablett. En tablett om dagen, speciellt under vinterhalvåret för oss nordbor, säkerställer tillsammans med en varierad kost, en hög nivå av tillgängligt D-vitamin i kroppen.