Skip to content

Personlig Träning? – Fem vanliga anledningar till att träna med en PT

Det finns en mängd olika anledningar till att folk väljer att träna med en personlig tränare. Många tror att det bara är elitidrottare och personer som vill ha stora svällande muskler som väljer att träna med en personlig tränare. Men hos oss på Natural Fit är det helt andra anledningar som får våra klienter att välja en tränare hos oss.

Slippa smärta

Den absolut vanligaste klienten hos oss är över 50 år och har oftast inte tränat regelbundet på många år. Klienten har fått ont i t.ex. knä, höfter eller ländrygg och har insett att det krävs rörlighet och bättre styrka för att bli av med problemet, men behöver hjälp med att välja lämpliga övningar, vikter och upplägg på träningen. Det kan någon av våra personliga tränare hjälpa dem med.

Artros

En annan mycket vanlig anledning till att våra klienter söker sig till oss är problem med artros. Vanligast är knän och höfter, men vi jobbar även med klienter med problem i handleder, armbågar, axlar och fingrar. De klienter som tränat hos oss ett tag vittnar samtliga om att de har mindre ont idag än innan de började träna. Flera av dem är idag helt symptomfria.

Gå ner i vikt

En ytterligare vanlig kategori av klienter är klienten som har insett att det blivit lite för mycket mat och för lite motion den senaste tiden (många gånger de senaste åren). Därför ser kroppen inte längre ut som önskat och vågen siffror är sällan heller speciellt tillfredställande. Våra personliga tränare hjälper dessa klienter med allt ifrån vägning och mätning av kroppsfett på vår speciella våg till rådgivning om kost och träning och i många fall också genom att skriva ett komplett kostschema.

Bli starkare

På den fjärde platsen hittar vi klienter som känner att de vill bli starkare i kroppen. Man vill orka med vardagen på jobbet, leka med barnbarnen, slippa att få ont i ryggen efter löprundan eller kanske orka med trädgårdsarbetet. Här jobbar våra tränare övergripande för att stärka upp hela kroppen från topp till tå. Vi jobbar med klassiska övningar som marklyft och knäböj till balans och rörlighetsövningar. Men vi lägger sällan någon vikt på att bygga en kropp till Beach 20xx, utan istället fokuserar vi på att bygga en kropp som fungerar utmärkt på årets resterande 360 dagar när det inte går att spänna musklerna på stranden.

Prestera

Den sista kategorin av klienter som vi jobbar med är de som tränar för att prestera på olika former av tävlingar. Det kan vara allt ifrån löparen som vill kapa några minuter på sin miltid till tjejen som vill kunna slå sin kille i armbrytning eller skryta om hur många kilon man lyft i bänkpress eller marklyft.

Tillhör du någon av kategorierna ovan eller har du kanske andra anledningar till att du har funderat på om en PT är något för dig. Tveka i så fall inte på att ta en kontakt med oss. Fyll bara i formuläret genom att klicka här så är du välkommen på ett helt kostnadsfritt och helt förutsättningslöst konsultationssamtal hos oss där du får berätta lite mer om dina mål och träningsbakgrund och vi ger dig lite tips på hur du kan jobba vidare med din träning, antingen med vår hjälp eller på egen hand.

Läs varför våra PT-kunder Susanne och Ann-Helene tränar hos oss.

One Reply to “Personlig Träning? – Fem vanliga anledningar till att träna med en PT”

Kommentarsfältet är stängt.