Skip to content

Hos oss tränar du i en lugn och avslappnad miljö

Varför tränar du med PT?

Träna med PT – Effektiv träning eller skräckupplevelse?

Många som aldrig tränat med en Personlig Tränare (och tyvärr också en del som tränat med PT) tror att en Personlig Tränare är någon som står och skriker att man ska fortsätta att springa eller lyfta fast att kroppen skriker efter att vila. Men det är en bild som media har lyft fram och som är minst sagt långt ifrån verkligenheten. Vi har pratat med förskoleläraren Susanne Johansson som har tränat med en Personlig Tränare från Natural Fit i Växjö i snart två år om hennes upplevelser och varför hon tycker det är så effektivt.

Vad fick dig att söka dig till en personlig tränare?

Jag kände att jag behövde börja stärka upp min kropp för att klara av både vardagen men framförallt mitt yrke utan att få ont. Ska jobbet vara roligt måste jag kunna vara fysiskt aktiv med barnen och det är många lyft. Dessutom gillar jag löpträning och ville gärna stärka upp kroppen för att minska risken att dra på mig överbelastningsskador av löpningen också.

”Att det inte är några andra där som på ett vanligt gym gör att båda jag och PT:n verkligen kan fokusera på min träning och störs inte av andra.”

Varför blev det just Natural Fit?

Några vänner tränade där och hade nämnt dem. Det är ett litet ställe och man jobbar hela tiden en till en. Att det inte är några andra där som på ett vanligt gym gör att båda jag och PT:n verkligen kan fokusera på min träning och störs inte av andra. Dessutom är alltid mina favoritträningsredskap lediga eftersom det inte är någon annan där.

Vad får du hjälp med?

Daniel, som min tränare heter, ger mig allsidiga och väl genomtänkta pass så att jag tränar hela kroppen. Dessutom har han koll på progressionen, så att jag hela tiden får utmana mig med nya övningar och tyngre vikter så att jag blir starkare hela tiden. Det hade jag inte kunnat hålla reda på själv. Hade jag inte haft hjälp hade jag inte kommit i närheten av så långt som jag gjort idag. Idag lyfter jag 85 kg i marklyft och det hade jag aldrig tänkt mig att jag någonsin skulle kunna göra. Daniel har dessutom en gedigen utbildning, kunskap och erfarenhet så att han kan välja övningar som passar mig och dessutom kan han alltid förklara varför jag gör en viss övning och vad den är bra för.

Varför tycker du att det är bättre med en personlig tränare än att gå till gymmet själv eller gå på gruppträningar?

Gruppträning har sin charm med social gemenskap. Även om det är trevligt så känner jag hur min träning blir så mycket effektivare när varje övning är anpassad efter mina behov och förutsättningar. Dessutom har min PT fått mig att få upp ögonen för alternativ gruppträning, jag går till exempel på Natural Cross som är en gruppträning utomhus och där har jag fått lära mig att man kan få så varierad träning utomhus med allt som naturen har att erbjuda. PT och gruppträning kompletterar verkligen varandra.

Har Corona påverkat din träning?

Nej det tycker jag inte. Vi tränar själva i en egen lokal och i de perioder när smittspridningen var som värst valde vi att träna utomhus istället. Då hittade min PT på nya övningar så att jag fortfarande kunde jobba vidare med mina behov enligt samma progression.

Tränar du något mer än med din PT och gruppträningen ute?

Jag tränar inte på något gym eller liknande men jag tränar en del löpning, cykling och promenader på egen hand.

Skriker din tränare ofta på dig?

Ha ha, nä det har han nog aldrig gjort. Träningen med PT känns mer som att man har en träningskompis som hjälper mig att göra det jag ska och behöver och driver mig framåt. Jag har aldrig upplevt min PT som hård eller dömande. Han hjälper och pushar mig och att nå mina mål.

Jag skulle verkligen rekommendera att använda sitt friskvårdsbidrag för att köpa ett par PT-timmar för det är så värt det. Det lyfter träningen till en helt ny nivå och det är inte alls som man har sett på Biggest Loser och andra TV-program. Min PT är en kompis, ingen slavdrivare.

One Reply to “Varför tränar du med PT?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *