Press "Enter" to skip to content

Toughest träning

OCR (hinderbana) och tävlingen Toughest växer för varje år som går. Nu kommer också träningsformen till Växjö.

OCR (Obstracle Course Racing) handlar om att springa en bana (oftast mellan 5-15 km) där det förekommer olika former av hinder. Antalet hinder varierar mellan olika tävlingar men brukar oftast vara mellan 15-30 hinder, men det finns tävlingar med över 100 hinder.

Hindren kan bestå av allt ifrån höga väggar som man ska ta sig över, nät att klättra i, balanshinder, vattenhinder, hinder som kräver styrka, hinder som kräver mod och så vidare.

Våra träningspass kommer att vara uppdelade i två delar. Efter en uppvärmning kommer vi att inleda med teknikträning på några olika hinder, där ni kommer att få lära er hur man kan använda olika tekniker för att klara hindren så snabbt och enkelt som möjligt beroende på hur stark, explosiv, lång eller kort du är. Efter en genomgång av vår certifierade Toughest-tränare kommer vi att träna på egen hand i mindre grupper.

Ni kommer under hela passet bli intruerade och peppade av kronobergs enda certifierade Toughest tränare och tillika EM och VM löparen i OCR, Daniel Evaldsson från Natural Fit.

Efter teknikdelen avslutar vi passet med att köra någon form av hinderbana för att se till att köra kroppen ordentligt trött.

Anmäl dig redan idag via formuläret nedan.

Vi inleder med ett kostnadsfritt prova-på-träningspass lördagen den 28 mars med start klockan 11.15. Samling vid OCR-banan vid Kamparängen (söder om simhallen i Växjö). Du behöver inga förkunskaper för att vara med, utan tanken är att alla som är nyfikna på sporten OCR ska få prova på vad det innebär.

Med tanke på smittspridningsrisker och att alla ska få chans att träna sin teknik i hindren kommer antalet platser att vara begränsade, så först till kvarn…