Skip to content

Fem tips för att komma igång med träningen

 • Sätt upp ett tydligt mål som du vill uppnå
  Det kan vara allt ifrån att gå ner 5 kilo inom 2 månader till att du ska orka springa milen till våren. Det viktigaste är att målet är specifikt och tidsbestämt. Då kommer det bli mycket lättare att hitta motivation för att nå dit.
 • Ta reda på hur du på bästa sätt når ditt mål
  Många som till exempel vill gå ner i vikt tror att om de bara börjar gå ut och gå lite ibland så kommer kilona rasa. Sanningen är att det krävs runt 5 km promenad VARJE DAG för att gå ner 0,5 kg per vecka. Det gäller under förutsättning att du inte kompenserar dina nya motionsvanor med någon extra mat alls. Viktnedgång görs absolut enklas med en kombination av aktivitet och förändrad kost.Har du mer prestationsspecifika mål måste du ta reda på hur du ska träna och äta för att bli snabbare eller starkare. Att bara träna ett eller två pass extra i veckan ger sällan några större förändringar av resultatet.
 • Sätt upp rimliga delmål
  Försök inte ta för stora steg åt gången. Då är det lätt att tappa motivationen. Sätt istället upp små delmål och jobba mot dem så blir det lättare att hålla motivationen uppe och du får oftare belöningen och tillfredställelsen att ha nått ett mål.
 • Gör en plan
  Sätt upp en plan för hur du ska bedriva din träning eller din nya kost. Vilka dagar ska du träna, och vilka dagar ska du vila. Jobbar du bara med kosten kanske du ska unna dig själv en så kallad ”cheat day” när du kan unna dig något extra bara för att hålla motivationen uppe.
 • Skapa rutiner för dina nya vanor
  De första dagarna brukar inte vara några problem att följa ditt nya schema, men efter någon vecka brukar det bli svårare. Försök skapa nya vanor, till exempel att på måndagar direkt efter jobbet så ska du träna, eller varje tisdag ska du hitta en ny spännande och nyttig fiskrätt att tillaga.

Behöver du hjälp med någon av punkterna ovan är vi på Natural Fit specialister på att hjälpa personer i just din situation. Vi jobbar dagligen med att coacha och motivera personer som vill komma igång eller förbättra sina prestationer. Oavsett om du inte tränat sedan du misslyckades med att skolka från skolgympan eller redan idag tränar flera gånger i veckan.

Lycka till med din resa mot dina mål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *