Skip to content

Träna allsidigt – träna hinderbana

Att träna hinderbana, eller OCR (Obstacle Course Race) som sporten egentligen heter, kräver verkligen allsidighet. Vi tränar kondition, styrka, teknik, mod, balans och kroppskontroll. Allt under både lekfulla som seriösa former. Allt för att du ska bli så allsidigt tränad som möjligt.

Våra träningar är öppna för alla, men du bör orka springa 3-5 km utan att stanna för att hänga med mellan hindren.

Välkommen att testa på denna roliga och utmanande träningsform.

Att prova på kostar inget och därefter kan du välja mellan att betala per gång (149 kr), klippkort (995 kr för 10 ggr) eller månadskort (225 kr/månaden).

Vi kör varje tisdag klockan 18.00 och samlas vid vår hinderbana strax söder om Bramstorp. Länk till Google Maps.

Anmäl gärna att du kommer på antingen mail info@naturalfit.se eller med ett SMS till 070-640 51 54, så kan vi förbereda ett så bra träningspass som möjligt.

Har du problem med smärtande knän eller artros?

Många tror att knäsmärtor och artros är något som man får leva med när man blivit lite äldre, men det går i de allra flesta fall att både lindra smärtan och helt bli av med den – med träning.

Artros är en av vår tids största folksjukdomar och hundratusentals svenskar är drabbade av ömmande knän och höftleder. Artros beror på förslitningar i ledbrosket i leden (oftast knäna) och när man belastar leden förvärras smärtan. Det är lätt att tro att träning skulle förvärra smärtan, men det är tvärt om. Det finns en mängd vetenskapliga studier som bevisar att fysisk aktivitet kan lindra artrosbesvären, och utöver det pekar mina egna erfarenheter på att det definitivt fungerar. Faktum är att samtliga klienter som jag haft som klagat på knäsmärtor när vi börjat träna säger sig ha lindrigare eller inga problem med knäna efter någon eller några månaders träning.

Hemligheten är att träna med enkla och smarta övningar som tränar upp stabiliteten i t.ex. knäna. När knät är lite instabilt och du saknar styrka i och runt knäleden så kommer varje ojämnhet i underlaget att göra att tyngden inte fördelas helt jämnt i knät och smärta uppkommer på grund av den ökade belastningen. Beroende på hur illa det är med din artros är man självklart olika känslig.

Jag har själv erfarenhet av artros i båda knäna och när det var som värst för ca 5-6 år sedan gick jag runt med en sådan här ställning på varje ben. Idag är jag i princip symptomfri och har sprungit både maraton och ultramaraton det senaste året. Det finns hopp om lindring för alla.

Bär du dessutom på onödig extra vikt (övervikt) förvärras självklart problemen också.

Vill du ha hjälp med ett bra träningsupplägg och lindra dina smärtor i knä eller höfter är du välkommen att höra av dig. Utöver många nöjda klienter som idag har betydligt mindre eller ingen smärta alls i sina knän har jag även personliga erfarenheter av artros då jag också tillhör de drabbade. Men med träning är jag idag helt symptomfri och springer både maraton och ultralopp.

Tyvärr täcker inte vår skattefinansierade sjukvård min verksamhet, men du kan använda friskvårdsbidraget från din arbetsgivare istället. Ett paket omfattande 10 träningstillfällen hos mig under lika många veckor samt ett individuellt anpassat träningsprogram att köra hemma mellan våra träningar kostar endast 5 995 kronor, en ganska blygsam kostnad för att slippa gå runt och ha ont i knäna varje dag i resten av ditt liv. Behöver du hjälp med kosten för att gå ner lite i vikt också ingår även det i paketet.

Tveka inte att höra av dig och ha mindre ont i knä och höfter redan innan sommaren är slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *