Skip to content

Planering Indoor Cycling

Planering Indoor Cycling

Vi kör inomhuscykling varje måndag och onsdag från oktober till mars.

Boka in dig på nästa pass redan nu – det gör du här.

Förklaringar av olika kapaciteter som vi tränar:
Neuromuskulär kraft (NM): Explosiv styrka för snabba igångdrag eller explosiva fartökningar. Något du orkar hålla upp till 5 sekunder.

Anaerob kapacitet (AC): Uthållighet på anaerob nivå, dvs när du jobbar högt över din tröskel och inte syret i musklerna räcker till, t.ex. vid en spurt. En kapacitet som du orkar använda i upp till en minut.

Maximal Aerob Styrka (MAP): Din kapacitet att köra strax över din tröskel under lite längre perioder upp till fem minuter. T.ex. vid en utbrytning eller brant klättring.

Funktionell tröskel (FTP): Din kapacitet att generera hög kontinuerlig kraft på cykeln under längre tid, från 10 minuter till flera timmar. Den kapacitet som de flesta motionscyklister har störst nytta av att förbättra.

Boka din plats innan det blir fullt

8/1 Tröskeldans
11/1 Mixen
13/1 Castle of Pain
15/1 Tre toppar
20/1 90ties
22/1 Nio svåra år
25/1 Det lät ju så bra…
27/1 Fem fyror
29/1 Pyramids
3/2 Tröskeldans
5/2 90ties
8/2 Mixen
10/2 Tre toppar
12/2 Nio svåra år
17/2 Castle of Pain
19/2 Tröskeldans
22/2 Det lät ju så bra…
24/2 Pyramids
26/2 90ties
2/3 Fem fyror
4/3 Castle of Pain
7/3 Mixen
9/3 Nio svåra år
11/3 Tröskeldans
16/3 Fem fyror
18/3 Pyramids
21/3 Det lät ju så bra…
23/3 90ties
25/3 Castle of Pain

Fem fyror är fler än…
Kanske de mest klassiska intervaller du kan köra, och också de mest studerade. Det finns en anledning till det. Vi pressar oss igenom fem klassiska 4-minutersintervaller. Vilan mellan varje intervall är väl tilltagen så du hinner upp ur källaren för att se ljuset innan det är dags för nästa intervall. Ett klassiskt pass med grymt bra effekt på både MAP och FTP.
NM: 1/5
AC: 1/5
MAP: 5/5
FTP: 3/5

Tröskeldans
Har du försökt hinna med att äta lunch på 8 minuter… det är minst sagt stressig. Åtta minuter är också tiden som det tar att koka lite vanlig pasta, vilket också går rätt snabbt… men åtta-minutersintervallerna under vår Tröskeldans känns som att de aldrig tar slut. Passet inleds med 10 minuter där vi pendlar precis ovanför och under tröskeln för att sedan ge oss på tre stycken 8:or med ordentlig vila mellan varje. Är du redo att skicka upp din FTP till nya höjder?
NM: 1/5
AC: 1/5
MAP: 2/5
FPT: 5/5

90ties
Vi tar en tur till spanska solen… Efter uppvärmningen ska vi ge oss på två set med 5 stycken 90-sekunders intervaller per set, med hela tre minuters vila mellan varje intervall. Men det som verkligen ger träningseffekt på det här passet är inte de tuffa 90-sekundersintervallerna långt över tröskeln, utan att vilan mellan dem inte är någon tur med cykelkorgen… återhämtningen ska vara i den övre delen av zon 2, vilket innebär att du tvingas ta i hela tiden ända tills setet är över efter drygt 20 minuter… och den vilan är bara några minuter innan det är dags för set nummer två. Ett grymt bra pass för att skicka upp både MAP och FTP på helt nya nivåer.
NM: 1/5
AC: 2/5
MAP: 5/5
FTP: 5/5

Nio svåra år
Egypten drabbades av sju plågor, men i det här passet bjuder vi på lite till, i en serie av nio olika intervaller antingen på eller strax över din tröskel. Ett av de mest effektiva sätten att höja framförallt din MAP men också FTP på under en timme. Det som gör passet så tufft är inte bara att det är mycket tid över tröskel, utan också att vilan mellan intervallerna är förhållandevis kort. Det gör att såväl din snittpuls som snitteffekt på passet blir mycket hög.
NM: 1/5
AC: 3/5
MAP: 5/5
FTP: 4/5

Mixen
En nästan 2 timmar lång trerätters middag. Det här passet har verkligen allt. Passet inleds med några längre block som bygger upp uthålligheten men också för att se till att benen är lagom möra till det som kommer. Därefter kommer tre block med tuffa men korta intervaller som lär din kropp att återhämta sig från korta med hårda kraftansträngningar. Passet avslutas med klassiska ”Fyror” som en härlig dessert.
NM: 1/5
AC: 3/5
MAP: 5/5
FTP: 5/5

Det lät så bra…
Här bjuds du på ett perfekt pass om du vill förbättra uthålligheten på motsvarande sätt som ett riktigt långpass, och samtidigt vill höja din tröskel lite. Genom några kortare spurter så tvingas kroppen att lära sig ta hand om slaggprodukterna som bildas samtidigt som du fortsätter att jobba på eller strax under din tröskel. Precis som när du cyklar ute och tvingas gå över tröskeln i branta backar eller när det är din tur att dra. Passet avslutas med några tuffare intervaller för att få med sig en riktigt skön känsla i kroppen med sig hem.
NM: 1/5
AC: 2/5
MAP: 1/5
FTP: 5/5