Skip to content

Mammaträning i Linnéparken

Efter en graviditet och förlossning är det många nyblivna mammor som inte längre känner igen sin kropp. Dels har den troligen förändrats en del rent utseendemässigt, men även under ytan har det hänt en hel del. Musklerna har förändrats och kanske har den även lagt på sig några kilon extra fettvävnad.

Utöver det ställs nya krav på vad kroppen ska klara av. Utöver stressen av att ha en extra familjemedlem som är helt beroende av dig fylls vardagen av tunga lyft när din lilla bebis ska lyftas upp och hanteras, och en sak kan du vara säker på – din lilla skatt kommer inte bli lättare med tiden, vilket ställer ännu större krav på din fysik. En svag och överbelastad rygg idag ger sig oftast inte tillkänna förrän många år senare. Passa därför på att stärka upp dina inre muskler redan nu, innan det är för sent.

I våra mammaträningsgrupper lägger vi fokus på att stärka upp din ”nya” kropp, inifrån och ut. Som nybliven mamma är det huvudsakliga fokuset inte att kunna lyfta så mycket som möjligt i bänkpressen eller att springa runt sjön så snabbt som möjligt. Det handlar om att hitta tillbaka till sin kropp och stärka upp den till samma nivå som före graviditeten innan du kan gå vidare med mer prestationsinriktad träning.

Träning för alla
Vi erbjuder just nu endast steg 1, men anpassa övningarna så du som kommit lite längre i din träning också ska få ut bra effekt av träningen. Steg 1 är anpassad för dig som nyligen fött barn (0-6 månader sedan) eller i princip inte har kommit igång med någon träning alls. Vi kommer jobba med grundläggande och enkla övningar som anpassas efter din förmåga och din träningsnivå och passar alla som känner att du vill komma igång med träningen igen efter en graviditet och förlossning. Fokus kommer att ligga på att hitta styrkan, konditionskrävande övningar sparar vi till steg 2. Steg 1 kommer vara upplagd som en cirkelträning där ni får personliga tips av vår tränare för att hitta rätt positioner och rörelsemönster i övningarna. Det kommer inte vara några rörelser i takt till musik eller avancerad koreografi.

Vi rekommenderar alltid att du ska ha fått klartecken från barnmorska, läkare eller motsvarande att börja träna igen efter din förlossning.

Steg 2 är för dig som har kommit igång och tränat ett tag (både mammor och pappor) och vill ha lite större utmaningar i träningen. Precis som i steg 1 så kan varje övning anpassas efter dina förutsättningar och träningsnivå. Under steg 2 blandar vi både styrke- och lite mer ”flåsiga”-övningar och vi rör oss runt i Linnéparken för att hitta naturliga utmaningar i vår omgivning. Vi erbjuder just nu inte någon träning på steg 2. Hör gärna av dig om det finns intresse, så kan vi kanske starta upp en grupp.

Tillgång till personlig tränare
Träningspassen leds av välutbildade personliga tränare som har gedigna kunskaper om allt ifrån anatomi och träningsupplägg till vilka speciella krav som ställs på träningen för den som nyligen genomgått en graviditet och förlossning. Som deltagare i gruppen har du dessutom möjligheter att ställa frågor om just din träning innan och efter passen. Din tränare finns dessutom alltid tillgänglig via SMS, mail eller Facebook för att svara på dina funderingar.

Barnen är med
Som småbarnsförälder är det inte alltid så lätt att hitta tid för träning, därför får du självklart ta med ditt barn till våra träningar. De flesta övningar som vi gör använder vi barnet som ”vikt” eller träningspartner. Vill ditt barn hellre sova medan du tränar finns det gott om plats i Linnéparken där du kan parkera barnvagnen eller lägga ut en filt där din bebis kan ligga och leka medan träningen pågår. Behöver du smita ifrån för att ta hand om ditt barn gör du självklart det.

Har du även äldre syskon hemma kan även dessa följa med. Linnéparken har en väldigt fin lekplats som du hela tiden har överblick över medan vi tränar.

Plats
Träningen sker på gräsmattorna i vackra Linnéparken bredvid Domkyrkan.

Betalningsrutiner
Du väljer själv om du vill betala hela terminen på en gång, och då bjuder vi på ett extra träningspass, eller om du hellre vill prova på en gång först för endast 49 kronor och därefter bestämma om du tycker att vår mammaträning är rätt för dig. Avgiften för prova-på-passet drar du av om du väljer att fortsätta.
Betalningen görs via Swish till 123 504 79 80 (Dekada AB). Kostnaden är 849 kronor för en period om 8 tillfällen. I mån av plats kan du också välja att komma drop-in och betala 149 kronor per gång.

Glöm inte att de flesta arbetsgivare godkänner att du tar ut ditt friskvårdsbidrag även när du är föräldraledig, och självklart kan du använda det till är vår mammaträning.

Nästa termin startar med ett prova-på-pass tisdagen den 4 april 2023. Anmäl dig i formuläret nedan till prova-på-passet. Samtidigt Swishar du också anmälningsavgiften, 49 kronor, till 123 504 79 80 (Dekada AB). Senast en veckan innan får du ett välkomstmail med mer information, men du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor redan nu. Kontaktinformation hittar du här. Antalet platser begränsade, så anmäl dig idag. Våra prova-på-pass brukar bli fullbokade.

Anmälan till prova-på-passet förbinder dig inte till att fortsätta efter den första gången, utan det beslutet tar du först efter att du provat första gången. Men eftersom antalet platser är begränsade är det först till kvarn som gäller även för anmälan till hela terminen.

Tider
Vårens träningar kommer att vara på förmiddagar (troligen 10 eller 11) men vi återkommer när det närmar sig med exakt tid.

Varje träningspass varar cirka en timme.

Undrar du över något är du välkommen att höra av dig på info@naturalfit.se eller på mobil 070-640 51 54.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan.