Skip to content

Indoor Cycling – Så funkar det

Indoor Cycling – Så funkar det

Välkommen till Natural Fit Indoor Cycling!

Traditionell spinning är ett bra komplement för din cykelträning under vintern, men för att förbereda dig på bästa sätt inför den kommande säsongen är träning på din egen cykel värd så mycket mer. Då får du träna med de inställningar som kroppen ska vara van vid, den sadel som du valt med omsorg osv.

Våra indoor-cycling-klasser bygger på att du ta med din egen cykel och fäster upp den i våra Tacx-trainers.

Därefter står cykeln stabilt i trainern och det är bara att börja trampa till våra inspirerande cykelvideos som visas på projektorduken framför dig. Självklart tränar vi med roliga och framförallt prestationshöjande och effektiva intervaller. Motståndet i våra trainers styrs centralt från vår dator och utgår hela tiden ifrån ditt personligt inställda utgångsvärde, så att alla tränar utifrån sina förutsättningar, så oavsett om du brukar snitta 23 eller 43 km/h på dina träningspass lovar vi att du kommer få ut maximal effekt av våra träningspass. Dessutom behöver du aldrig fundera över om du kör ”lagom” eller ”tillräckligt” hårt på dina intervaller – det sköter systemet om, det enda du behöver fokusera på är att trampa och hålla pedalerna igång.

För att kunna fästa din cykel i våra trainers behöver du ha en speciell traineraxel till bakhjulet, men dessa lånar du av oss. Vi har axlar till både QR5-fästen (vanligast på landsvägscyklar och enklare MTB). Har din cykel någon typ av 10 eller 12 mm genomgående axel (vanligast på mer avancerade MTB och en del cross/landsvägscyklar med skivbroms) måste du köpa en egen då det finns så många varianter att jag inte kan ha alla på lager. Dessutom behöver du också ett slätt bakdäck. Kör du MTB måste du byta till ett slätt däck, men har du en landsvägscykel med ett slätt däck fungerar det bra, men man ska vara medveten om att trainern sliter ganska hårt på gummit, så planerar du att kontinuerligt träna på trainer rekommenderar vi att du byter till ett specifikt trainer-däck. Det kostar några hundralappar, men är väl värt pengarna.

Har du några frågor om träningspassen så är du välkommen att höra av dig. Kontaktuppgifter hittar du i menyn.

Vårterminen startar onsdagen den 8 januari.

Alla pass på vardagar startar klockan 18.00, men kom gärna 15-20 minuter innan så du hinner rigga din cykel och komma i ordning. Lokalen är öppen från 17.40. Lördagspassen startar 9.30.

Terminskort för höstterminen: 1 495 kronor.
Begränsat terminskort med max 10 pass: 995 kronor. *
Enstaka pass: 149 kronor

Hos oss ska ingen känna att man ”köper grisen i säcken”. Därför är det alltid gratis att komma och prova ett pass första gången (i mån av plats). Därefter bestämmer du om det är något för dig. Detta gäller självklart endast dig som aldrig provat innan.

Terminskort betalas mot faktura, medan enstaka pass betalas kontant eller med Swish på plats.
Självklart kan du använda ditt ”Friskvårdsbidrag” till dessa pass. Du kan även betala med Actiway.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, eller om du bara vill boka ett prova-på-pass så mailar du daniel@naturalfit.se

Välkomna!

* Vid det begränsade terminskortet håller du själv reda på hur många pass du har kört. Efter terminen kommer eventuella extrapass debiteras med 100 kronor/styck. Vi kommer inte ”varna” eller liknande när du närmare dig 10 pass.

    Fyll i formuläret för att anmäla dig till kommande termin av Indoor Cycling.
    Samtliga fält är obligatoriska.

    Jag vill anmäla mig till hela terminen för 1 495 kronor.Jag vill anmäla mig till ett begränsat terminskort med max 10 gånger för 995 kronor.