Vad är nyttig mat – och för vem?

Vad är nyttig mat – och för vem?

Jag får ofta höra från mina kunder ”Jag äter ju nyttigt, varför går jag inte ner i vikt?”, medan andra som har mer prestationsinriktade mål frågar vad de ska äta för att orka träna och prestera så bra som möjligt.

Svaret är att det beror på. Det som kan klassas som nyttig mat för den som tränar behöver inte alls vara bra för den som vill gå ner i vikt, oftast tvärt om. Det är stor skillnad på att ”Träna för att äta eller att äta för att träna.”

Under föreläsningen ”Vad är nyttig mat – och för vem?” går vi igenom våra makronutrienter (kolhydrater, protein och fett), energisystem, lär oss vad en kalori är och hur de påverkar vår vikt och prestation. Vi kommer också få svaret på varför något som ses som ”big no-no” för den som vill gå ner i vikt kan vara det avgörande tillskottet på tävlingsbanan. Föreläsningen passar lika bra för dig som vill kapa några kilon som dig som vill äta bra för att få ut så mycket som möjligt från din träning.

Du kommer också att få praktiska tips på hur du ska tänka när du komponerar en måltid beroende på om du vill öka eller minska ditt kaloriintag, och vi tittar också närmare på varför det inte räcker med att ”börja träna” för att gå ner i vikt.

Kost är idag ett ganska hett omdiskuterat ämne och det finns många åsikter som allt för ofta framförs som fakta. Men jag är alltid noga med att det som jag framför ska vara väl dokumenterad fakta som stöds av seriösa och väl genomförda studier. Jag avsätter minst 10 timmar (oftast betydligt mer) i månaden till fortbildning och lägger stor vikt vid att ha stöd för det jag säger.

KONTAKT

Adress: Liedbergsgatan 15, Växjö

Phone: 070-640 51 54

Email: info@naturalfit.se

ÖPPETTIDER

För betalande medlemmar:

Alla dagar 06-22

Receptionen är bemannad:

Måndag, Tisdag och Torsdag 8.30-19.00
Onsdagar 13.00-19.00

FÖLJ OSS

Copyright © All Rights Reserved.